Συντάκτης

Ο Κωνσταντίνος Φ. Κουμουκέλης, με καταγωγή από την Γορτυνία της Αρκαδίας, γεννήθηκε στην Αθήνα (2002) και μεγάλωσε στην Ελευσίνα.
Με Πανελλήνιες εξετάσεις, εισήχθη, μεταξύ των πρώτων, στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Στη ανωτέρω Σχολή, είχε την ευκαιρία να εμβαθύνει σε θέματα που τον απασχολούσαν ήδη από τα μαθητικά του χρόνια, όπως η Συστηματική Θεολογία, η Εκκλησιαστική Ιστορία και Γραμματεία.
Επιπλέον, κατά τη διάρκεια των πανεπιστημιακών του σπουδών, ανέπτυξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα γνωστικά πεδία της Ιστορίας, της Ιστορικής Θεολογίας, της Ηθικής και της Πολιτικής Φιλοσοφίας. Εστίασε ιδιαίτερα στην Ύστερη Αρχαιότητα, τον Μεσαίωνα και τη σταδιακή εξέλιξη της θρησκευτικής σκέψης μέσα στους αιώνες. Παράλληλα, μελέτησε σε βάθος το έργο του Πλάτωνα, του Μάρκου Αυρηλίου, καθώς και τις ιδεολογικές βάσεις του Ευρωπαϊκού Διαφωτισμού.
Κατά το ακαδημαϊκό έτος 2023–2024, συμμετείχε στο πρόγραμμα Service-Learning του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ). Στο πλαίσιο του προγράμματος, κλήθηκε να εφαρμόσει τις θεωρητικές του γνώσεις σε πραγματικές συνθήκες, συμβάλλοντας ενεργά σε κοινωνικές δράσεις με σκοπό την κάλυψη αναγκών της τοπικής κοινωνίας.
Ακόμα, έχει συμμετάσχει σε πληθώρα επιμορφωτικών προγραμμάτων στους τομείς των Ανθρωπιστικών, Κοινωνικών και Νομικών Επιστημών. Ορισμένα από τα προγράμματα που έχει παρακολουθήσει είναι: Διοίκηση Εκπαιδευτικών Μονάδων, Νομική Προπαίδεια, Ηθική Φιλοσοφία, Ιστορία του Νέου Ελληνισμού, Παγκόσμια Ιστορία, Οργάνωση & Σχεδιασμός Διδασκαλίας, Τεχνητή Νοημοσύνη στην Εκπαίδευση, Εφαρμογές Νέων Τεχνολογιών στις Φυσικές Καταστροφές, Θέματα Πρόληψης & Αντιμετώπισης της Ενδοοικογενειακής Βίας, Διαχείριση Κοινωνικοπρονοιακών Ζητημάτων Αιχμής, Κανονικό Δίκαιο & Σύγχρονη Πραγματικότητα, καθώς και Λατρεία & Πολιτισμός στη Σύγχρονη Ζωή. Για την επιτυχή περάτωση των εν λόγω προγραμμάτων, απαιτήθηκε η εκπόνηση εργασιών με εφαρμοσμένο ή θεωρητικό χαρακτήρα, ανάλογα με τη θεματική.
Επιπρόσθετα, παρακολούθησε σεμινάρια σε ποικίλους τομείς, όπως η Διοίκηση Επιχειρήσεων, η Ανάπτυξη Ψηφιακών Δεξιοτήτων, τα Νομικά και Εργασιακά Δικαιώματα, η Ψυχολογία, καθώς και θέματα που αφορούν την Εκπαίδευση, όπως ο Σχολικός Εκφοβισμός και οι Νέες Μορφές Μάθησης.
Η μητρική του γλώσσα είναι η Νέα Ελληνική, διαθέτει καλή γνώση της Αγγλικής (επίπεδο Β2), μέτρια γνώση της Αρχαίας Ελληνικής (επίπεδο Β1), ενώ βρίσκεται σε διαδικασία εκμάθησης της Γαλλικής.
Αυτή την περίοδο, βρίσκεται στη διαδικασία συγγραφής του πρώτου του δοκιμίου, το οποίο εστιάζει σε θεματικές που σχετίζονται με τα ευρύτερα ακαδημαϊκά του ενδιαφέροντα. Παράλληλα, παρακολουθεί προγράμματα μετεκπαίδευσης στους τομείς της Αρχαιολογίας, με ιδιαίτερη έμφαση στην Εθνοαρχαιολογία και την Πειραματική Αρχαιολογία, καθώς και της Φιλολογίας, με ειδίκευση στην Κωδικολογία. Επιπλέον, επιμορφώνεται στον τομέα της Ψυχιατρικής, με έμφαση στην Ψυχοπαθολογία.